<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d88644137678078798\x26blogName\x3d%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://allilografia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttps://allilografia.blogspot.com/\x26vt\x3d-4543012661489340193', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

γράμμα σε χαρτί

"Στην τσέπη του παλτού σου παλιό σουσάμι, φλούδα φυστικιών και το τσαλακωμένο γράμμα μου." - Γιάννης Βαρβέρης
 

Γιάννης Τσακασιάνος: Αλληλογραφία


Τα γράμματά σου τα λαβαίνω τακτικά,
αλλά το βρίσκω περιττό να μου τα στέρνεις'
δε βγάζω λέξι! Ώστε μπορείς σημαντικά
να τα κρατείς όσα μου γράφεις, και τα φέρνεις
'ςτο γυρισμό σου, τι καλύτερο κι αντάμα
καθόμαστε και μου διαβάζεις κάθε γράμμα


Από την Βασική Βιβλιοθήκη - τόμος 23ος
Εκδ. Αετός, 1954

Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

At Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2008 1:00:00 μ.μ., Blogger μαριάννα :

Τί γλυκό ποίημα! Πόσο τρυφερό! Έχει αποδεχτεί απολύτως την ανικανότητα του αποστολέα να γράψει ευανάγνωστα και προσπαθεί να γλιτώσει ο ίδιος από το μαρτύριο της προσπάθειας να βγάλει άκρη, αλλά και να γλιτώσει τον άλλον από τα περιττά έξοδα και κόπο αποστολής. :)
Η ανάγνωση αγκαλιά, θα είναι απολαυστική, πράγματι. Ενώ αλλιώς είναι τραγωδία... :Ρ

Καλή βδομάδα!    



At Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2008 3:56:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. :

Αληθινό μαρτύριο!

...αλλά γλυκό.

Το διάβασα κάπου και μου έκανε εντύπωση: η δυσανάγνωστη γραφή, ειδικά αυτή που απευθύνεται προς άλλους, υποδηλώνει αγένεια του γράφοντος.

Nομίζω ότι εσύ το είχες γράψει.    



At Σάββατο, Σεπτεμβρίου 06, 2008 12:31:00 μ.μ., Blogger μαριάννα :

:)

Ναι, αλήθεια είναι και το πιστεύω. Επειδή η γραφή καλλιεργείται και δυστυχώς καταπιεστικοί, συμπλεγματικοί και ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί, ώθησαν τους σύγχρονους παιδαγωγούς να καταργήσουν την υποχρεωτική «καλλιγραφία», αφήνοντας ελεύθερη τη σκέψη του παιδιού, αλλά και την ψυχή του(και δε διαφωνώ σ' αυτό)... όμως, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Γιατί τότε η παρακίνηση με γλυκό τρόπο δεν έπαιζε... έπαιζε βέργα.
Ο ενήλικος όμως που γράφει δυσανάγνωστα, όχι όμορφα ή άσχημα, θεωρώ ότι δε σέβεται τον αναγνώστη του και τον υποτιμά με μια δυσανάγνωστη γραφή.
Ψιλά γράμματα... ;)    



At Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008 6:36:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. :

Διδάσκεται η καλλιγραφία;

Δεν εννοώ αν βελτιώνεται, αλλά αν η διδασκαλία μπορεί να κάνει κάποιον καλλιγράφο.    



» Δημοσίευση σχολίου