<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d88644137678078798\x26blogName\x3d%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://allilografia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://allilografia.blogspot.com/\x26vt\x3d-4503636247666117187', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

γράμμα σε χαρτί

"Στην τσέπη του παλτού σου παλιό σουσάμι, φλούδα φυστικιών και το τσαλακωμένο γράμμα μου." - Γιάννης Βαρβέρης
 

Αγκάθα Κρίστι: Ο άνθρωπος με το καφέ κοστούμι


Αγαπητή μου Ανν Μπέντινγκφελντ, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σας γράψω, όχι τόσο για την ευχαρίστηση που μου δίνει να γράφω, όσο για τη μεγάλη ευχαρίστηση που ξέρω ότι θα έχετε να ακούσετε νέα μου. Ο φίλος μας ο Ραίης δεν ήταν και τόσο έξυπνος όσο νόμιζε, έτσι δεν είναι;

Νομίζω ότι θα σας ορίσω εκτελεστή της φιλολογικής μου διαθήκης. Σας στέλνω το ημερολόγιό μου. Δεν περιέχει τίποτα που να ενδιαφέρη τον Ραίης και τους ομοίους του, φαντάζομαι όμως ότι ωρισμένα αποσπάσματά του θα διασκεδάσουν εσάς. Κάντε το ό,τι θέλετε. Προτείνω ένα άρθρο για την "Καθημερινή Συλλογή" με τίτλο: "Εγκληματίες που συνάντησα". Επιμένω, μόνο, να είμαι ο κεντρικός ήρωας.

Φαντάζομαι ότι τώρα πια δεν είσαστε Ανν Μπέντινγκφελντ, αλλά λαίδη Έρντσλυ και μένετε σε κάποια αριστοκρατική συνοικία του Λονδίνου, θέλω να σας πω, ότι δεν τρέφω καμμιά μνησικακία εναντίον σας. Είναι δύσκολο, φυσικά, να πρέπει να αρχίσω και πάλι από την αρχή σε τέτοια ηλικία, αλλά, μεταξύ μας, είχα βάλει κατά μέρος ένα ωρισμένο κεφάλαιο για παρόμοιες αναποδιές. Φάνηκε πολύ χρήσιμο και το αξιοποιώ όπως πρέπει. Με την ευκαιρία, αν πέσετε ποτέ πάνω στον εξαιρετικό φίλο σας, τον Άρθουρ Μίνκς, πέστε του παρακαλώ ότι δεν τον ξέχασα. Αυτό θα τον κρατήση ξάγρυπνο για κάμποσες νύχτες.

Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι έδειξα πολύ φιλεύσπλαχνο πνεύμα. Ακόμα και στον Πάτζετ. Έτυχε να μάθω ότι εκείνος — ή μάλλον ή κυρία Πάτζετ — έφερε ένα έκτο παιδί στον κόσμο τις προάλλες. Σύντομα η Αγγλία θα κατακλυσθή από νεαρούς Πάτζετ. Έστειλα ένα ασημένιο πραγματάκι για το παιδί και, σε μια κάρτα, εξέφραζα την επιθυμία μου να γίνω νονός. Βλέπω τον Πάτζετ να παίρνη και το δώρο και την κάρτα και να πηγαίνη ίσια στην Σκώτλαντ Γυαρντ, χωρίς το παραμικρό χαμόγελο στο πρόσωπο!

Ο Θεός να σας ευλογή, καλό μου κορίτσι. Κάποια μέρα θα ανακαλύψετε τι μεγάλο λάθος κάνατε με το να μη με παντρευτήτε.

Παντοτινά δικός σας,
Ευστάθιος Πέντλερ

Agatha Christie
μετάφραση: Μαρία Ιωαννίδου



από το βιβλίο Ο άνθρωπος με το καφέ κοστούμι
Εκδ. Πάπυρος Πρεςς, 1972

- πρωτότυπη φωτογραφία: theguardian.com -

Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Δημοσίευση σχολίου